This trip to Hong Kong, I have a few targets.
One of it was to try Hong Kong's local bakery's cakes.
My past trip, I only tried cake from Mandarin Oriental when I had afternoon tea there.
I wanted to try local taste, to see what is the typical cake quality in Hong Kong.
I started my trial with Maxim's cake, which almost all MTR station have Maxim's.
今回の香港での目的その1、ケーキを食べる。
以前の香港ではマンダリンオリエンタルでアフタヌーンティーを食べただけ。
今回は手軽に買えるケーキの味はどんなもんか?ということで1日1個、ケーキでした。
まずはほとんどどこのMTR駅にある状態のマキシムのケーキ。
Matcha Chocolate cake. Green Tea flavour is almost faint, both sponge and cream are light texture, not too sweet.
Priced about HK$16. I think it is very reasonable price.
抹茶ケーキ。抹茶の味はかる~くする程度ですが、クリーム・スポンジどちらも軽めで甘さも控えめ。
HK$16くらいだったと思います。手ごろな値段で手ごろに買えていいですね♪
Next one, if Orchid Padaria Bakery at I think in Hong Kong MTR station.
続いてMTR香港駅(多分)で見つけたお店のケーキ。
Chocolate mousse cake. This cake also, cake itself is not too dense nor not too light.
Easy going cake...I could easily finished having it.
This was also priced about HK$16.
チョコレートケーキ。こちらもケーキ自体はそこまで重たくなく軽く1個食べられちゃいました。
これもHK$16くらいだったかな?
Hong Kong cake is pretty similar to Japanese cake, light texture and light taste.
Singapore's typical bakery's cake is mostly Swiss roll cake type or Sponge cake type.
As I am mousse and cream cake lover, I quite like Hong Kong cakes.
I found unique in the way they pack the cake, if buying just a piece, they just put the cake into plastic bag, just like a bun or small bread!!
Cakes are covered by the transparent film all the sides, but put into plastic bag...not in the box...Interesting I thought!!! =D
香港のケーキは、日本のケーキのように軽めのものが多いみたいでいいですね。
シンガポールのそこらへんのベーカリーのケーキはスイスロール系とかスポンジケーキ系のケーキが多いのでムース好きとしては香港のケーキ好きです。
特徴的なのは、ケーキ一切れとかだと箱じゃなくてビニール袋にそのままケーキを入れるところ。
日本のケーキ同様フィルムがあるので型崩れはそこまでしませんが、これにはビックリ。
Put like this. Just like a bread!
こんな感じ。パンと同じような感覚ですか・・・?
I am looking forward to try more cakes in Hong Kong next time!!
次回はもっと他のお店のケーキも食べたいです。