My first Helsinki food was Hot smoke salmon sandwich from Baguette & Co. at Helsinki Train Station.
Bread looked hard and dry, I thought. But once bite it, wonderful mixture of tender, creamy and flavorsome ingredients bloomed in my mouth.
I was so surprised that taste and impressed.
ヘルシンキで最初の食事は中央駅Baguette & Co.のサンドイッチ。
お腹が減ったのでとりあえずで買ってみたホットスモークサーモンのサンドイッチは、見た目堅そう&食べるの難しそうでしたが食べてみて見事に裏切られました。
Bread wasn't hard, ingredients balance was just nice.
It was about 5-6 euro, I was amazed by Hot Smoked Salmon. This was my very first time having hot smoked salmon and totally different from most common "Smoked salmon".
パン堅くない!具材とのバランスが絶妙!!
約5か6ユーロ程度のこのサンドイッチ、ヘルシンキの食のレベルに驚かされる品となりました。
ホットスモークサーモンってなんぞやって思いましたが、塩分軽く振ったサーモンを軽くスモークするものだったんですね。
良く見るスモークサーモンと違い、熱が通っていてかつパサパサでもなく、とても美味しかったです。