Lau Fu Kee, porridge and noodle house has several branches in Hong Kong island.
One near to the MTR station is along Des Voeux Road Central.
Seems the shop is pretty new setting compared with the one along Queen's Road Central.
My recommendation is century egg porridge. One can enjoy thickness of typical Hong Kong style porridge.
Very nice to go with crispy You Tiao.
At Lau Fu Kee, deep fried fish ball is also good to try with.
Full of fish and orange skin will not make diner feel very fish.
Dipping sauce is very matching to the ball too.
Porridge is something comforting food in Hong Kong and the texture is something not easy to find in Singapore and Japan.
Lau Fu Keeはお粥と麺のお店(お粥しか食べたことありませんが・・・笑)
香港島に数店舗あるようで、上環駅近くはDes Voeux Road Central店舗です。
トラム沿いにあり大通りなのでわかりやすいです。
このお店はQueen's Road Centralよりも新しそうな店構えですがメニューは同じです。
いかにも香港~なお粥が食べたい場合は断然ピータン粥がお勧めです。
魚などは若干さらっとしていますが、ピータンの場合はどろ~っとしていて良い感じです。
シンガポールもお粥は一般的な食べ物ですが、そこまでどろっとしておらず、具も小さいです。というかそもそも塩漬け肉がないので同じ味にはなりません。
これにさくっさくのユーティアオをつっこんで食べるとたまらなく幸せになります。
朝や夜に良い、おなかに嬉しいお粥です。
ここでは揚げフィッシュボールもお勧めです。
魚度100%ですが柑橘類の皮が一緒に練りこんであり、魚くさすぎず口の中をさわやかにしてくれます。
貝の不思議なソースもとてもあっています。
香港に来ると一度は食べたくなるB級グルメです。
Menu.
メニューは英語もあり。
Century Egg porridge and fish ball.
ピータン粥とフィッシュボール