6 December 2016

Mousse Cake ムースケーキ

3rd cake class, I baked 2 types of mousse cake.
The difference between this 2 types is just that one is using mango puree while another one is strawberry puree.
ケーキ教室第3回では2種類のムースケーキを作りました。
まあ、ムースに加えるものがマンゴーとイチゴのピューレが違うだけなんですけど。



As I bake with another student, half of each.

Instructor is moving towards healthier and natural ingredients and selects ingredients from Europe or New Zealand kind of bit higher side of products.
I thought the cakes I learn will be nice.

However, when I tried, tasted just like what I can buy from neighborhood bakeries'...
Old school taste...
Super firm coating jelly and very sweet Italian meringue!!

I was pretty disappointed. Anyway, this is also good to learn...lol.

In this class, I used emulsifier and I got to know how powerful it is and how scary it is.
After using this, my appetite towards cakes a little bit lost.


二人一組なので半ホールずつ。

先生はナチュラルなスイーツを目指していて、原材料もヨーロッパ産やニュージーランド産など割と高めなものをしようしているので、味も結構いいんじゃないかなぁ~と思ってたんですが!

食べてみると、そこらへんのベーカリーで売ってるケーキそのものの味でした。
上にコーティングで乗っけてあるゼラチンがしっかりしすぎ!

ムースに使ったメレンゲがイタリアンメレンゲだったんだけど甘い!!

ちょっとがっくり。

この回では乳化剤を使いました。
そのパワフルさと恐ろしさを知りました。ひえ~!