7 December 2016

Green Tea Cake 抹茶ケーキ

4th Cake class, I baked Green Tea cake and Scones.
ケーキ教室4回目には抹茶ケーキとスコーンを作りました。



Green Tea powder is from Phoon Huat, their Green tea is very minimum aroma.
This cake also butter cream. But instructor added gelatin into the butter cake for not easily melt in this tropical climate.

I am not a fan of butter cream, 3 out of 4 classes were butter cream cakes...umm...It was pretty tough time for me...haha..
Also, this butter cream uses Italian meringue, so sweet!!

Scone recipe is originally from instructor's class mate during her culinary school time in U.S.
This scone uses cream instead of butter, texture is not like British Scone, more like Australian kind. Also uses bread flour, not cake flour.

Cake class is finished with this 4th class.
I shall start practicing at home =)

抹茶はRed ManでおなじみのPhoon Huatのもの。あそこのってあんまり抹茶の馨りが強くないんですよね。

これもバタークリーム。
先生のオリジナルで、暑い中でも溶けにくいようゼラチンが入っています。

あまりバタークリームのファンでない私には、3度のバタークリームのケーキは結構辛いです・・・。
そしてイタリアンメレンゲにしてるのでやっぱり甘い・・・。

スコーンは先生の料理学校時代にクラスメイトが教えてくれたレシピというもの。
バターではなくクリームで作ります。
仕上がりはイギリス風のほろほろスコーンではなくオーストラリア系のパンみたいなスコーンになりました。強力粉使ってるしね。

4回で全クラス終了。
今度は家で練習練習♪