We didn't have chance to try it but fortunately, this time round we made our way to try it.
Just nice, the shop that Shiu-Bo selected to go is located at Temple Street, where his father can look for his favourite old song CD's or records.
We walked from Jordan towards Yau Ma Tei to look see look see shops at temple street.
香港のクレイポットライス(直火の土鍋で炊いた中華風炊き込みご飯)は美味しいと聞いていたけどこれまでチャンスなく。
なので今回は人数も多いし行ってみることに。
行きたいお店のあるテンプルストリートはパパ様の好きな古い歌を売っているお店もあるとかないとかで一石二鳥。
ジョーダンからそんな夜店を見ながら目的のヒンキー(Hing Kee/興記)に。
ここは、いろんなところに食べるスペースが点在していました。
After enter into the Shop, Hing Kee, we ordered Oyster omelet. I think almost all customers are ordering this.
Looks oily but not oily. Crispy yet juicy.
とりあえずオラー(香港版オイスターオムレツ)。油っこくなくてほくほくして美味しかったです。
While enjoying some of the dishes, here comes Craypot rice.
Wait for a while to steam inside before opening the lid.
しばらくしてやってきましたクレイポットライス。
ふたは少しまって中身を蒸らしてから取ります。
We ordered Chicken and Sausage ones.
Just like Singapore's, place ingredients aside and pour soy sauce and fish sauce (Singapore one got no fish sauce), mixed altogether and eat.
頼んだのはチキンとソーセージ。
具を横によそってから醤油とフィッシュソースをかけて混ぜてからいただきます。
It was so tasty!! Rice is just like Japanese rice, chewy texture. Main ingredients is pretty simple but fragrant of the ingredients goes into the rice, fragrant is fantastic.
Salted dried fish amount is also just nice. Gives craypot rice a punch.
In temple street, Hing Kee and Four Seasons are the most popular Craypot Rice shop.
Four Season was very long queue when we reach.
Hing Kee got some eating spaces around the shop, maybe because of this, easier to get in.
これがウマイ!ご飯が日本の米のようにもちもちで、シンプルなのに具の味がご飯にしみこんでいてなんともいえない香りです。
Salted Fishもいい感じの量が入っていてちょうどいいです。
ちなみにこのテンプルストリートでは、クレイポットといえばここかフォーシーズンのようです。
フォーシーズンは長蛇の列でした。
Queue at Four Season.
フォーシーズンの列。