After coming back from Macau to Hong Kong, we went to Lok Yu Tea House for Dim Sum.
Seems the name is from famous writer (author???) Lok Yu, there is also Dim Sum restaurant named "Lok Yu" in Singapore at China Town Point.
This Lok Yu Tea House is old restaurant, according to wartier uncle, it is 80 year-old. I didn't know the door boy (Middle East region boy) is also iconic to this restaurant. When he opened the restaurant door for us, I thought "What a very kind restaurant guest he is!"...Actually he is a current door boy...
香港に戻ってお昼にと向かったのはLok Yu Tea House。陸羽は有名な文筆家を由来としているのか、シンガポールのチャイナタウンポイントにも飲茶ができるLok Yuがありますね。
香港の陸羽は名の知れた有名店で、点心も若干高めのお値段です。
80年の歴史あるお店らしくて、ドアボーイが中東系の人っていうのも特徴。
はじめは「え?誰この親切なお客さん」とか思っちゃいました。
Table setting.
テーブルセット。
Menu when we visited. I'm not sure of the frequency of change of menu.
行ったときのメニュー。どのくらいの頻度で内容が替わるのかは知りません。
Prawn Dumpling and Pork Dumpling.
ハーカオとシウマイ。
Carrot cake.
キャロットケーキ。
Lotus leaf wrapped glutinous rice.
はすの葉ご飯。
Crab miso Dumpling.
カニ味噌入りダンプリン。
Shiu-Bo complained to his mother that she ordered every item for 2 sets...
We couldn't try many items as all come 2 sets...
Crab Miso dumpling was tricky item, expensive (K$75), yes, she ordered 2 sets...and the taste wise...nice...??? hmm...Not our liking kind..
After all, because we got every ordered 2 items...and Lok Yu price is higher side for the dim sum, total bill costed more than HK$800...we didn't order many items!!
We expected very tasty dim sum here, maybe because of this kind of high expectation, we felt that dim sum here the taste is just OK...
とりあえずママ様どれも2つずつオーダーするのやめて欲しい・・・。
私食べないのもあるし、いろいろ試せないし・・・。
カニ味噌入りダンプリンが曲者でした。
HK$75もして、しかもママ様2つオーダーしてるしあんまりよくワカラナイ味だったし。
あんまりいろいろと試してない感じなのに、お会計はHK$800越えでした。
シウ坊も予想外で、カードで支払いましたとも・・・。
味は期待が大きかったのでか割と普通に感じました。