18 November 2016

Hong Kong's buns 香港のパン

I tried a few breads this time round.
I bought Cocktail bun and raisin bun from Catherine Bakery, typical local bakery nearby hotel.

前回機会の無かった香港のパン屋さのパンを今回はちょこちょこ買ってみました。

Holiday Inn Express Sohoから近いCatherine Bakeryというお店から。


Sweet, soft and chewy bun with some raisins.
ブドウパン。


Cocktail bun, decent amount of salty coconut filling. I and Shiu-Bo was so impressed by this cocktail bun (Sponge cake is not from Catherine bakery). Saltiness and sweet bun goes very well.

カクテルパン(奥のスポンジケーキは違います)

ここのカクテルパンは、ココナッツフィリングがしっかり入っていて、塩味が食欲をそそります。
パンもフワフワでおいしい♪


マキシムでもカクテルパン。

Also bought Cocktail bun from Maxim. Their bun is less filling....Probably they are mess production....
Walnut bun (in the behind) is slightly lighter taste than Japan's.

マキシムのはフィリングが少なくて、なんだか物足りない感じでした。
やっぱり大量生産系だからかな?
奥のクルミパンは日本のクルミパンより軽めな感じでした。


マキシムの新手ベーカリーらしいPaper Stoneからはチョコレートパン。

Chocolate cream bun from Paper Stone, which is new bakery concept from Maxim.
They offers artisan type of bread...I bought normal bun, no chocolate taste at all and bun has no taste...I think I should have bought artisan bread instead...

パンもフィリングもイマイチでチョコレートの風味がありませんでした。
このお店はアルティサンブレッド系が多かったので、それを買うべきだったかも。


おまけでセブンのサンドイッチ。

Lastly, sandwich from Seven-Eleven. It's been quite sometime since Singapore's Seven Eleven started to sale sandwich. Hong Kong's taste is just like Singapore's.
Taste not bad but bread is very dry.

シンガポールもセブンでサンドイッチが買えるようになって久しいですが、
質はそれとおんなじ感じです。
パンがパサパサ。