I am very very poor in baking cake.
Sponge never be soft and light. Always dense and like never baked properly...
So I decided to take up Cake baking class.
私、ケーキを焼くのがとても下手くそです。
スポンジがどうしてもふわっと焼けません。
というわけで、ケーキ教室に行ってみることにしました。
Not only bake several types of cakes, but also learn chocolate tempering, usage of baking powder and baking soda etc...kind of more scientific back ground.
ただいろいろ焼くだけじゃなくて、チョコのテンパリングやベーキングパウダーとベーキングソーダの使い分けなどなど少し一歩踏み込んだことを教えてくれます。
Total 4 times of this class, 1st time I baked apple cake and chocolate cake.
合計で4回、1回目はアップルケーキとチョコレートケーキ、
2nd time baked chocolate banana cake and pistachio cake.
Cake baked in the class looks quite good, however the cake baking is 2 person group, share the works and process, also use big mixer such as kitchenaid kind.
Hence I need to try using my handy mixer and bake by myself...
Since I learned, I should try out to bake more...
2回目はチョコレートバナナケーキとピスタチオケーキを作りました。
とりあえず、教室で習うのはわりとよさげに焼き上がりました。
でも教室では二人一組で作業分担して進めていくし、使うのがキッチンエイドのような大き目のミキサーなので家のハンドミキサーでやるとどうなるかはまだわかりません。
いつか復習しなきゃ。