(Dumpling is not typical chinese dumpling, it is called "Chimaki" in Japanese.
Seasoned glutinous rice and certain ingredients such as chestnut, pork, mushrooms wrapped and boiled)
中華ちまきとドラゴンボートレース、なシンガポールです。
I received dumpling from one of my colleague, who cooks dumpling every year.
Her dumpling is light taste, less fatty meat. I liked it.
Her dumpling is light taste, less fatty meat. I liked it.
Boiling also just nice =)
今年も職場のおば様から手作り中華ちまきをいただいちゃいました☆
彼女のちまきは脂身少ない肉、脂ぎってないもち米、
塩分控えめ、と健康的で大好きです。
ゆで具合(こちらではゆでます)もいい感じです。
Shiu-Bo's grandma cooked dumpling very well (she could cook everything very well), I did not have chance to try hers.
Anyway, we don't even know when is dumpling day this year...10 June???
シウ坊のポポ(おばあちゃま)は中華ちまきも作るのが上手かったそうですが、残念ながらそれを味わうことはかないませんでした。
今となっては、シウ坊が昔私のために撮ってくれたポポがちまきを作っている様子の写真が貴重な思い出資料です。
ちなみに今年の端午節がいつなのか、私たち知らなかったりして(汗)
6月10日?