26 June 2020

English loaf with Vietnamese flour

Tried baking English loaf with Vietnamese flour.
The flour was sold at Fair Price...I assumed that since Vietnamese french bread is tasty, so the flour...

I think pretty similar to what people commonly buy in Singapore.
Recipe:
Vietnamese Flour 250g/Salt 3g/Sugar 10g/Unsalted butter 10g/
Instant Dry Yeast 2.5g/Cold water 155g

Method:
Knead > Proofing 45mins > Divide into 2 pcs & bench time 15mins > Shape & place into mold > Proofing 45 mins > Bake in preheated oven 210degC for 27 mins.

When I pour 155g water, it got very sticky...I think I should reduce to 145g next time...

Fair Priceでベトナム産小麦粉が販売されていたので、「ベトナムのフランスパン美味しいし、多分粉が美味しんだろう」と思って購入してみました。
たんぱく質は12~14グラムのようなので、ふくらみもよさそうです。

普通の山形食パンを焼いたところ、味はシンガポールでよく見かける強力粉と同じような感じでした。小麦自体の風味はあまり強調せず、何かつけて食べるのに適していると思います。

材料:
強力粉250g/塩3g/ブラウンシュガー10g/無塩バター10g/冷水155g/インスタントドライイースト2.5g

工程:
捏ね→一次発酵45分→ガス抜き、2分割&ベンチタイム15分→成形、型入れ→二次発酵45分→210度予熱オーブンで27分

水は通常より10g少なくしましたが、べたべたになったので次回はさらに少なく145gで試そうと思います・・・。


チャック付きの袋で保存に便利です。


不細工ですがちゃんと焼けました。