Tried baking English loaf with Vietnamese flour.
The flour was sold at Fair Price...I assumed that since Vietnamese french bread is tasty, so the flour...
I think pretty similar to what people commonly buy in Singapore.
Recipe:
Vietnamese Flour 250g/Salt 3g/Sugar 10g/Unsalted butter 10g/
Instant Dry Yeast 2.5g/Cold water 155g
Method:
Knead > Proofing 45mins > Divide into 2 pcs & bench time 15mins > Shape & place into mold > Proofing 45 mins > Bake in preheated oven 210degC for 27 mins.
When I pour 155g water, it got very sticky...I think I should reduce to 145g next time...
Fair Priceでベトナム産小麦粉が販売されていたので、「ベトナムのフランスパン美味しいし、多分粉が美味しんだろう」と思って購入してみました。
たんぱく質は12~14グラムのようなので、ふくらみもよさそうです。
普通の山形食パンを焼いたところ、味はシンガポールでよく見かける強力粉と同じような感じでした。小麦自体の風味はあまり強調せず、何かつけて食べるのに適していると思います。
材料:
強力粉250g/塩3g/ブラウンシュガー10g/無塩バター10g/冷水155g/インスタントドライイースト2.5g
工程:
捏ね→一次発酵45分→ガス抜き、2分割&ベンチタイム15分→成形、型入れ→二次発酵45分→210度予熱オーブンで27分
水は通常より10g少なくしましたが、べたべたになったので次回はさらに少なく145gで試そうと思います・・・。
チャック付きの袋で保存に便利です。
不細工ですがちゃんと焼けました。