Kueh is cake or snack in Malay and widely available in Singapore.
Kueh is used for baked, steamed desserts and can be made of rice flour, wheat flour, glutinous rice or bean flour with edible colourings or natural colourings from plants or flowers.
Below are some examples of steamed kueh, yellow kueh is steamed flour, blue kueh is spicy dried shrimp paste wrapped with glutinous rice and red bean one is rice flour with some red beans.
Those are not too sweet and nice with Kopi (sweetened coffee) or Teh (sweetened black tea).
クエ―はマレー語でケーキやお菓子の総称です。
米粉や小麦粉、もち米を使って作られた菓子類は甘すぎず優しい味で現在でもシンガポールで広く食べられています。
Bengawan Soloで各種クエーを購入することができます。
下の写真は典型的なクエーです。
黄色いものは蒸した米粉で酒粕のような香りがします。水色のものは中に干しエビと甘辛いチリを合わせたものが入っていて、もち米です。奥の茶色いものは米粉と小豆を蒸したもので、ういろうに似た食感です。
着色は花や葉などからの天然色素や食用色素を使っています。