7 January 2019

Singapore to Haneda - Lunch

ANA offers Western and Japanese meal on board.
Business Class passengers may be able to select either Western or Japanese meal in advance. It is only type of cuisine, not exact meal type.

Certain ANA flights collaborate with well known chefs in the departing country.
For instance, Singapore departure flight's meal collaborate with Singapore's restaurant chef whereas Japan departure flight's meal collaborate with Japanese Restaurant chef in Japan.

If it is day flight, they will provide full service in the sky.

ANAは機内食で和食と洋食を提供しています。
ビジネスクラス以上は和食か洋食かをあらかじめオンラインなどでオーダーすることができます。ただし、ジャンルしか選択できず、洋食のメインなど肉か魚かの選択肢があってもそこまで指定することはできません。

また、日本を含めた各国の路線ではその国や地域の名の知れたシェフとコラボしてメニュー開発していたりするようです。
シンガポール発ではシンガポールで良く知られるレストランのシェフと、日本発では日本料理のシェフとコラボしていました。

シンガポールのように一日に数便ある場合は、日中のフライトを選ぶとフルサービスになります。


Menu book.
メニューブック。





お酒が日本らしいというか。


Inflight meal and light refreshments selection.
機内食とリフレッシュメント。


Meal service start with canape.
It is small plate, easy and nice to have it before meal.

After canape, appetizer will be served, followed by main and dessert.
Western meal was a little saltier side, it may be due to rich taste meal.

Fish was a little dry and very blend taste.
It would be just nice with rich seasoned condiments.

機内食はカナッペから始まり、前菜とメイン、そしてデザートとサービスされました。
洋食の魚を選んだのですが、魚がパサパサでしかもほぼ味付けなしでした。
イタリアンだったので濃い目に味付けしてある付け合せと一緒に食べてちょうどよいというところでしょうか。


カナッペ


前菜。


メインの魚。

Dessert was very nice with tea or coffee.
I wish I could have more of it.

デザートはチョコレートケーキでした。
とてもコーヒーと良く合いました。
数個ぺろりといけそうです。