Le Jardin Gourmand, it is one of our favourite French restaurant in Hiroshima.
Their menu is basically will only be known on the day and description kept simple.
They offers local produce and seasonal ingredients.
Each dishes are not too much and will not finish with full stomach.
Although the restaurants are well known, it will give guests cozy and comfortable atmosphere.
Le Jardin Gourmandは季節の素材が楽しめるフレンチレストランです。
広島では有名店だそうですが、敷居の高くない、リラックスして食事が楽しめるお店です。
お料理の量もそんなに多くないのでランチの5,000円のコース5品がちょうどいい感じです。
料理はその日にわかるわけですが、何が出てくるかな?というわくわく感がいいですね。
アレルギーや食べられないものはあらかじめ伝えておくと良いです。
Garden view, some birds like sparrow might be seen.
大きな窓から、やってくる鳥などを眺めることができます。
Menu for the day.
伺った日のメニュー。
Crispy Ariake seaweed with powdered Foie Gras served as an appetizer.
Foie Gras will melt in mouth.
Seasonal salad with Kotake (fragrant mushroom) cream, kotake gives rich and creamy texture and enjoy simple and rich earth flavour with lemon salt flake.
フォアグラ、苦手な食材ですが、パウダーにしてあってあまり濃くなく、抵抗なくいただくことができました。
ちょっとカリっとした海苔とアーモンドが不思議に組み合わさっていました。
季節のサラダは根菜が底に隠れていて、冬らしさを感じました。
また、香茸のクリームがサラダをあっさりさせすぎない役をしていました。
Fish was Hirame (Flounder) in the turnip soup. Feel the season.
Meat was hunted wild boar, most ATAS way of eating for us.
Tender and nice with pepper corn.
お魚料理はヒラメでしたがパサつきもなく、カブのスープにマッチしていました。
お肉料理は来年の干支にちなんでかイノシシでした。
こんなに高級感あふれるイノシシ料理を食べたのは初めてです(苦笑)
Dessert can select from 3 types. This is mikan (Mandarin Orange) with honey.
Not too sweet and refreshing.
デザートは3種類から選べるのですが、この時期らしくみかんを選びました。
甘すぎないみかんコンポートははちみつとよく合い、後味をさっぱりさせてくれました。
Le Jardin Gourmand