17 December 2018

Mak Man Kee

Famous Wanton Mee shop, Mak Man Kee.
They have varieties of noodles to offer.
Even Wanton Mee in Hong Kong is different from what we see in Singapore.

Hong Kong's Wanton Mee is full of prawns and no char siew, soup base and tiny portion.
Aside from Wanton Mee, Har Ji Mee is another noodle not be seen in Singapore.
Generous amount of dried prawn roes covering dried noodles. Mix with a little amount of dark soy sauce.

Those are some of must try in Hong Kong.

ワンタンミーで有名なお店の一つ、Mak Man Kee。
麺のお店なのでワンタンミーのほかにもさまざまな麺料理があります。

シンガポールではお目にかかることのないメニューもあるのでワンタンミー以外も試してみるのも楽しいです。

ワンタンミー自体がすでにシンガポールのそれと違い、スープベースでほぼエビワンタン。シンガポールではチャーシューも入ってますがそんなのありません。
麺も細くてごわごわしていて、ボウルも小さめサイズ。
私は香港のワンタンミーの方が好きです。

ハーチーミーという麺もシンガポールにはない料理。乾燥させたエビの卵(多分?)をこれでもかっとスープ無し麺の上にちりばめ、添えられた濃い目の醤油みたいなソースにつけて食べるもの。

香港ならでわな麺料理は香港旅行のマストです。


Price is slowly increasing...
微妙に来るたびに値上がりしてる感じです。




Mak Man Kee Noodle House